fbpx
Сьогодні
20:56 29 Сер 2018

Близько 50% випускників університетів працюють не за фахом, - заступник Мінмолодьспорту

В Україні критична ситуація, бо близько 50% випускників вищих навчальних закладів працюють не за фахом, понад 60%, які стоять на обліку в службі зайнятості, мають вищу освіту.

Про це розповів заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема в інтерв'ю для Укрінформ.

"Питання зайнятості молоді є гострим для багатьох країн. Створення програм стажування, нових робочих місць, можливостей для профорієнтації, профдіагностики, створення усіх умов для того, щоб людина могла себе знайти на ринку праці – над цим працюємо", – зазначив він.

"Ми думаємо, як краще працювати з молоддю, зі школярами, батьками, для того, щоб допомогти їм зорієнтуватися, почали створювати карти професій. Є довідник для компаній про те, як стати більш дружніми для молоді, адже кожне покоління має свої відмінності, специфіку, запити. Започаткували такий формат форумів спільно з нашими партнерами з Центру "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності", з Фондом народонаселення ООН, де в межах одного простору зустрічаються представники бізнесу та молоді. Вони діляться своїм баченням, очікуваннями, досвідом, домовляються про співпрацю. Так само намагаємося організувати тісний контакт молоді з владою", – розповів Ярема.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: