fbpx
Сьогодні
12:35 28 Сер 2018

Україна закрила представництво при СНД

Представництво України при статутних органах Співдружності Незалежних Держав було закрито в серпні цього року.

Про це заявив журналістам у Мінську голова Виконавчого комітету – виконавчий секретар СНД Сергій Лебедєв, повідомляє "Інтерфакс".

"Ми з жалем констатуємо, що в серпні місяці було закрито представництво України при статутних органах Співдружності", – сказав Лебедєв.

Разом з тим, голова виконкому зазначив, що "контакт з Україною залишається".

"Ми здійснюємо його в Мінську через посольство України в Республіці Білорусь. Там виділений спеціальний співробітник", – пояснив він.

"Я в цьому трагічного нічого не бачу, тому що у нас десять років тому така ситуація була", – заявив Лебедєв.

За його словами, тоді радник одного з посольств поєднував свою діяльність в дипмісії з представленням інтересів своєї країни при статутних органах СНД.

"Я все-таки сподіваюся, що Україна збереже свою присутність у Співдружності", – підкреслив Лебедєв.

При цьому він повідомив, що Україні буде направлено запрошення для участі в засіданні ради глав урядів СНД, яке пройде в Астані 2 листопада.

19 травня президент України Петро Порошенко підписав указ, яким увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про остаточне припинення участі України у роботі статутних органів СНД.

Україна була однією з трьох країн-підписантів Угоди про створення СНД 8 грудня 1991 року разом з РФ і Білоруссю, однак у січні 1993 року в Мінську на саміті СНД, де був прийнятий Статут Співдружності, Україна його не підписала.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: