fbpx
Сьогодні
16:53 24 Сер 2018

В Бельгії оштрафували магазин за дискримінацію щодо чоловіка

В Бельгії суд зобов'язав місцевий магазин виплатити 13 тисяч євро компенсації чоловіку, якому відмовили у роботі через його стать.

Про це повідомляє ВВС.

Чоловік з містечка Левен, що поблизу столиці країни Брюселя поскаржився в Інститут гендерної рівності щодо дискримінації після чого, той допоміг чоловіку виграти справу в суді.

Так, роботодавець відмовив йому в роботі на посаду менеджера з управління запасами, аргументувавши це тим, що він шукає "жінку-колегу".

В Інституті зазначили, що вони зазвичай вирішують такі питання поза судом, але не цього разу. Магазин, який відмовив чоловіку в роботі, відмовився надати жодної законної причини свого вчинку.

У результаті постраждалому виплатили за рішенням суду 13 289 євро, що дорівнює шестимісячній зарплаті за посадою, на якого його не взяли.

Адвокат в Інституті гендерної рівності Поліна Лоеккс сказала Бі-бі-сі, що в 2017 році вона і її колеги отримали близько 50 заяв від чоловіків і 60 від жінок, що стосуються дискримінації за ознакою статі під час найму на роботу.

За її словами, у суді представник магазину одягу в Левені стверджував, що він знайшов більш здатну жінку, щоб впоратися з цією роботою.

Але докази дискримінації були в електронному листі, відправленому заявнику, тому суд обрав сторону обвинувачення.

"Чоловіків зазвичай дискримінують на етапі відбору на роботу, тоді як жінок зазвичай на кожному етапі робочого процесу: наймі на працю, зарплатні, звільненні", – зазначила адвокат.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: