fbpx
Сьогодні
13:28 15 Сер 2018

Лише 30 грн за півгодини: у Києві стартував проект із велопрокату Bike sharing

Сьогодні у столиці стартує програма прокату велосипедів Bike sharing.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відтепер орендувати велосипед у Києві можна буде на 30 спеціальних майданчиках. Люди можуть їздити від майданчика до майданчика, користуючись картою в мобільному додатку.

Оренда велосипеда коштує 30 грн за 30 хвилин. При цьому велосипедом можна користуватися не більше 12 годин на день. Також можна придбати місячний абонемент за 199 грн – тоді кожні перші 30 хвилин будуть безкоштовними.

Абонемент на 9 місяців коштує 899 грн. Якщо орендар не поверне велосипед упродовж 12 годин, йому нарахують 1 тис. грн штрафу.

Велосипеди облаштовані GPS-навігаторами та системою дистанційного блокування. Крім того, на них нанесене спеціальне маркування, яке легко впізнати.

Презентація проекту відбулася у парку імені Тараса Шевченка, у ній взяв участь мер Києва Віталій Кличко. За словами мера, проект стартує зі 100 велосипедів і пошириться до кількох тисяч.

Партнер проекту компанія NextBike зазначає, що вартість кожного велосипеда складає 15 тис. грн.

Bike sharing – це система прокату, що дозволяє орендувати велосипед на одній з автоматизованих станцій, а після поїздки повернути велосипед на будь-яку іншу в цьому ж місті.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: