fbpx
Сьогодні
13:34 12 Сер 2018

Журналістське розслідування справи Гандзюк: МВС взяли не того

Фото: khersondaily.com

Журналісти та активісти спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" проводять своє розслідування нападу на активістку.

"Нам стало відомо, що затриманий має чітке алібі, яке, до слова, з працівників поліції ніхто так і не перевірив, а свідків, які стверджують, що Микола перебував із ними за межами м. Херсон у день нападу на Катерину Гандзюк, так ніхто і не опитав", – йдеться у повідомленні.

Тому з сестрою затриманого Іриною Ладченко поспілкувалися журналісти. Вона вчергове вказала, що у день нападу на Катерину її брат знаходився разом із нею, близькими та її друзями на відпочинку в с. Приморське (колишній Більшовик). Друзями сестри є львівяни Ольга Антонишин та Сергій Бздець, які також надали коментарі журналістам та зазначили, що з 25 липня по 1 серпня Новіков був із ними.

"31 липня (день нападу на Катерину Гандзюк – прим.), – говорить Ольга Антонишин, – я прокинулася десь о 7.00 ранку. Микола спав у шатрі… Ірин чоловік (Ірини Ладченко, – прим.) сказав, що до берега приплили дельфіни і ми усі пішли туди. Мій чоловік з дітьми зайшли у воду, а я, Іра та Микола залишилися на березі. Тобто, Микола стояв біля мене".

Окрім того, за словами Ольги, Новіков досить багато часу в день 31 липня провів у кафе, що знаходиться в селі. "Хлопці, у тому числі і Микола були там десь півдня", – додає жінка.

Нагадаємо, що напад на Катерину Гандзюк стався о 8.30. Відстань між с. Приморське та м. Херсон складає 95 км. Орієнтовний час для пересування між населеними пунктами на автомобілі складає 1,5-2 год.

Ольга Антонишин та Сергій Бздець є вихідцями з Львівщини. У зазначені дати перебували на Херсонщині з особистих причин. Ніяких фінансових зв'язків із затриманим, чи його сестрою вони не мають і не були свідками жодних конфліктів чоловіка.

Також нагадаємо, що кілька днів тому нас усіх запевнили про 100% передачу справи до СБУ. Тоді виходить, що поліція вже кілька діб поспіль незаконно тримає "стрілочника" в себе. Враховуючи повну відсутність довіри до такого "слідства" ми реально боїмося за життя і здоров'я затриманого. Насправді, ми навіть не знаємо, чи Микола Новіков досі живий.

"Ми боїмося не тільки за життя безпідставно затриманого чоловіка, ми боїмося за життя усіх громадян України. З такою системою правоохоронних органів сьогодні ми всі в небезпеці. Ми просимо максимально поширити цю інформацію та слідкувати за журналістським розслідуванням. Адже схоже, що поліція бере участь у саботуванні розслідування і найвірогідніше сама до них причетна. Тільки наша спільна увага до цієї справи дає надію, що ми таки дізнаємося, хто замовив Катю Гандзюк!", – наголошують журналісти.

МВС взяли не того…

МВС взяли не того…Отже останніх кілька днів нас із вами активно годують інформацією, що працівники поліції затримали саме того, хто здійснив напад на Катю Гандзюк – херсонця Миколу Новікова. Проте нам стало відомо, що затриманий має чітке алібі, яке, до слова, з працівників поліції ніхто так і не перевірив, а свідків, які стверджують, що Микола перебував із ними за межами м. Херсон у день нападу на Катерину Гандзюк, так ніхто і не опитав.Тому з сестрою затриманого Іриною Ладченко поспілкувалися журналісти. Вона вчергове вказала, що у день нападу на Катерину її брат знаходився разом із нею, близькими та її друзями на відпочинку в с. Приморське (колишній Більшовик). Друзями сестри є львівяни Ольга Антонишин та Сергій Бздель, які також надали коментарі журналістам та зазначили, що з 25 липня по 1 серпня Новіков був із ними."31 липня (день нападу на Катерину Гандзюк – прим.), – говорить Ольга Антонишин, – я прокинулася десь о 7.00 ранку. Микола спав у шатрі… Ірин чоловік (Ірини Ладченко, – прим.) сказав, що до берега приплили дельфіни і ми усі пішли туди. Мій чоловік з дітьми зайшли у воду, а я, Іра та Микола залишилися на березі. Тобто, Микола стояв біля мене".Окрім того, за словами Ольги, Новіков досить багато часу в день 31 липня провів у кафе, що знаходиться в селі. "Хлопці, у тому числі і Микола були там десь півдня", – додає жінка.Нагадаємо, що напад на Катерину Гандзюк стався о 8.30. Відстань між с. Приморське та м. Херсон складає 95 км. Орієнтовний час для пересування між населеними пунктами на автомобілі складає 1,5-2 год.Ольга Антонишин та Сергій Бздець є вихідцями з Львівщини. У зазначені дати перебували на Херсонщині з особистих причин. Ніяких фінансових зв'язків із затриманим, чи його сестрою вони не мають і не були свідками жодних конфліктів чоловіка.Також нагадаємо, що кілька днів тому нас усіх запевнили про 100% передачу справи до СБУ. Тоді виходить, що поліція вже кілька діб поспіль незаконно тримає "стрілочника" в себе. Враховуючи повну відсутність довіри до такого "слідства" ми реально боїмося за життя і здоров'я затриманого. Насправді, ми навіть не знаємо, чи Микола Новіков досі живий.Ми боїмося не тільки за життя безпідставно затриманого чоловіка, ми боїмося за життя усіх громадян України. З такою системою правоохоронних органів сьогодні ми всі в небезпеці.Ми просимо максимально поширити цю інформацію та слідкувати за журналістським розслідуванням. Адже схоже, що поліція бере участь у саботуванні розслідування і найвірогідніше сама до них причетна. Тільки наша спільна увага до цієї справи дає надію, що ми таки дізнаємося, хто замовив Катю Гандзюк!Більше інформації та деталей у журналістки Mariana Pietsukhhttps://www.facebook.com/tsvibak/posts/2262469073798384

Posted by Хто замовив Катю Гандзюк? on Sunday, August 12, 2018

Раніше журналіст та блогер Деніс Казанський також писав, що є підстави вважати, що підозрюваний у справі Гандзюк не обливав її кислотою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: