fbpx
Сьогодні
11:03 10 Сер 2018

Азовське море може стати плацдармом для вторгнення Росії, - Турчинов

Військово-політичне керівництво Росії розглядає Азовське море, як важливий плацдарм для своєї подальшої експансії.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час перебування в районі проведення ООС, передає прес-центр РНБО.

Він зауважив, що нарощування російської військової присутності поєднується з брутальним порушенням міжнародного морського права в Азовському морі.

Доказами цього є незаконне будівництво Керченського мосту та зростання кількості інцидентів із затриманням російськими військовими вітчизняних та іноземних суден.

"Ми бачимо намагання РФ фактично розпочати військово-економічну блокаду Азовського узбережжя України", – наголосив Турчинов.

За його словами, одним з найбільш загрозливих напрямків на Донбасі залишається Маріупольський, "де не виключається проведення ворогом як сухопутних, так і морських десантних операцій уздовж Азовського узбережжя".

Таким чином, на крайньому півдні зони ООС зберігається стабільно висока кількість обстрілів українських позицій та військових провокацій з боку окупантів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: