fbpx
Сьогодні
10:59 02 Сер 2018

"Угорщина обрала шлях конфронтації": МЗС України відповіло на слова Орбана про інтеграцію в ЄС

Міністерство закордонних справ розкритикувало прем'єра Угорщина Віктора Орбана за слова про "нереалістичність прагнень України в ЄС та НАТО".

Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

"31 липня 2018 року в МЗС України був викликаний тимчасовий повірений у справах Угорщини в Україні Ласло Пап. Угорському дипломату було висловлено рішучий протест у зв'язку з низкою недружніх кроків офіційного Будапешта стосовно України", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, наголошено на неприйнятності останніх заяв прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України.

На думку МЗС такі слова Орбана у значній мірі відображають підходи країни-агресора.

"Угорському дипломату також було вручено ноту з вимогою надання офіційних роз'яснень у зв'язку із рішенням уряду Угорщини створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садків Карпатського басейну", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це пряме втручання у суверенітет України.

У МЗС підсумували, що Угорщина не бажає співпраці з Україною і обрала шлях конфронтації.

"Останні дії Угорщини свідчать про вибір конфронтації замість співпраці і пряме втручання у внутрішні справи України", – підсумували у відомстві.

Нагадаємо, що напередодні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не вірить у прагнення України долучитися до ЄС та НАТО. На його думку, на заваді цього встане Росія, яка бажає "відновити стан речей, який був до цього".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: