fbpx
Сьогодні
Відео 10:17 01 Сер 2018

На Донбасі схопили бойовика, який брав участь у захопленні Луганська

На Луганщині схопили 54-річного мешканця Сєвєродонецька, який в 2014 році брав участь у захопленні Луганська.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Так, з лютого 2014 року найманець брав активну участь у розхитуванні політичної обстановки в Сєвєродонецьку, виступав на сходинах людей із закликами до державного перевороту та проведення референдуму.

В квітні він вступив до лав бойовиків які дислокувались у захопленій будівлі СБУ.

Отримавши форму та зброю, він охороняв території, прилеглої до СБУ, видавав окупантам озброєння та боєприпаси, спостерігав за полоненими, які утримувались у будівлі.

Пізніше, будучи гранатометником, брав активну участь у боях поблизу селища Райгородка, у захопленні військкомату Луганська, військової частини №3035 та Луганського прикордонного загону, під час якого були поранені 11 прикордонників.

Після конфлікту зі своїм командиром Павлом Дрьомовим, виїхав до Росії, у Воркуту де перебував до 2018 року. Декілька днів тому найманець повернувся на Україну та приїхав в Сєвєродонецьк, де його затримали.

Слідчі в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.4 ст.264 (Недбале зберігання вогнепальної зброї або боєприпасів) КК України, звернулися до слідчого судді про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підозрюваному обрано запобіжний захід тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі проводиться досудове слідство, документується злочинна діяльність затриманого, встановлюються його зв'язки.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: