fbpx
Сьогодні
Відео 19:42 01 Сер 2018

Екологічне авто: у Нідерландах створили електрокар із льону та цукру

Студенти Технічного університету Ейндховена в Нідерландах представили світові унікальну модель електрокара, виготовленого з цукру та льону.

Про це повідомляє "TU/ecomotive".

Команда з 22 студентів, яка працювала над розробкою автомобіля, витратила 9 місяців на втілення ідеї "солодкого авто" у реальність.

"Лляні стрічки ми складаємо горизонтально та вертикально разом, щоб посилити міцність. Пресуємо їх у 8-12 шарів і використовуємо цей біокомпозит для конструювання", – розповідає один зі співавторів проекту Кас Верстаппен.

На 300 кілометрів "солодка крихітка" споживає лише один літр пального й може розганятись до 110 кілометрів на годину.

За словами розробників, хоча деталі електромобіля виготовлені переважно з льону та цукру, вони досить міцні та здатні захистити пасажира під час зіткнення.

Головною перевагою такого автомобіля є те, що після утилізації, деталі можна використовувати для створення інших продуктів.

Вага машини лише 420 кілограмів, що вдвічі менше від ваги звичайних легкових автомобілів. Одного заряду двигуна Noah достатньо на 240 кілометрів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: