fbpx
Сьогодні
21:38 28 Лип 2018

Українська церква має право на своє місце. Вселенський Патріархат на вашому боці, – представник Варфоломія

Представник Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія митрополит Гальський Еммануїл у виступі на урочистостях з нагоди відзначення 1030-річчя з Дня хрещення Київської Русі-України наголосив, що Вселенський Патріархат "не полишить чад своїх українських необороненими і на призволяще кинутими".

"Вселенський Патріарх не може залишатися сліпим і глухим до звернень, які повторюються вже понад чверть століття", – наголосив митрополит Еммануїл. "Чада Української Церкви та її провідники мають право на своє місце серед Церков", – додав він.

"Материнська Церква вже винесла ухвалу 20 квітня цього року. А саме – розпочати процедуру для досягнення остаточної мети – надання автокефалії Українській Православній Церкві", – сказав Представник Вселенського Патріарха Варфоломія. Він додав, що це стало можливим після звернення української влади, Президента України, "що є наступником політичної структури Київської Русі".

"Ми впевнені в тому, що Вселенський Патріархат на вашому боці. Ви не будете сиротами, тому що Матір-Церква знайде вихід для того, щоб долучитися до вашого поступу, вашого успіху, вашого зростання у вірі Христовій", – сказав митрополит Еммануїл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: