fbpx
Сьогодні
09:50 27 Лип 2018

В "ЛНР" йдуть репресії проти баптистів через проукраїнську позицію

В "ЛНР" місцеві спецслужби взялися за християн баптистів через їхню начебто "екстремістську діяльність".

Про це пише у Facebook президент Центру релігійних досліджень та міжнародних духовних відносин Ігор Козловський.

Вчора на сепаратистському сайті "Новороссия" була опублікована інформація про те, що "міністерство державної безпеки" припинило діяльність "Всеукраїнського союзу церков євангеліських християн-баптистів".

Причиною цього стала "екстремістська" діяльність, а саме: організація відмовлялася реєструватися у фейковій республіці та сповідувала проукраїнські позиції.

Пропагандисти у свою чергу, написали, що баптисти "підтримували тісні зв'язки" з українськими націоналістами і бажали деокупації Донбасу.

"Навіть в найбільш жахливі часи переслідувань віруючих у СРСР не вистачало такої параноїдально – маразматичної фантазії у тих, хто організовував гоніння та репресії", – пише Козловський.

За його словами, саме словосполучення "баптисти – екстремісти" може виникнути лише у абсолютно хворої людини.

"Всі злочини на окупованих територіях українського Донбасу, в тому числі і на релігійному грунті, є багато в чому наслідком того тотального невігластва, яке на повсякденному побутовому рівні є характерним для цього регіону (і не тільки). І на цьому постійно грає реваншистська ідеологія "руського міра", яка знову і знову розігрує релігійну карту в нашій країні", – підсумував чоловік.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: