fbpx
Сьогодні
18:48 27 Лип 2018

В Авдіївці невідомі в масках викрали і побили громадських активістів

У прифронтовій Авдіївці поблизу окупованого Донецька невідомі люди вчинили напад на трьох місцевих активістів.

Інцидент стався в середу, 25 липня. Трьох жителів Авдіївки, що займаються в місті громадською діяльністю, невідомі люди в камуфляжній формі і масках викрали прямо з будівлі військово-цивільної адміністрації.

У цей день глава ВГА Авдіївки Павло Малихін проводив прийом громадян. Очевидці події відзначають, що активістів заламали і вивели прямо з кабінету керівника міста.

«Все відбувалося дуже швидко, зайшли люди в масках зі зброєю, заламали людям руки, вивели з будівлі, посадили в машину і відвезли», – розповів ІА «Вчасно» очевидець події Віктор Гринник.

Чоловік спробував зняти те, що відбувається на телефон, але люди в камуфляжі відібрали у Віктора засіб зв'язку.

УВАГА!!! Напад на громадських активістів. Сьогодні під час законного прийому громадян керівником військово цивільної…

Posted by Громадська платформа захисту Конституції України on Wednesday, July 25, 2018

Після цього свідки викликали поліцію. За даним фактом в поліції зареєстровано провадження за ст. 146 ч.2 ККУ «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини».

ІА «Вчасно» вдалося зв'язатися з одним із потерпілих – Володимиром Дергілевим Чоловік розповів, що його і ще двох активістів вивезли в район Авдіївської «промзони», де побили, знищили телефони і камери, які були у активістів з собою.

«Було знищено все майно, яке у нас було, – розповідає Володимир. – Нас побили, потім кинули в лісосмузі, напевно, для того, щоб нас сепарські снайпери прибрали».

За словами потерпілого, нападники погрожували місцевим жителям розправою, якщо вони і далі продовжать «ходити в ВГА і ставити незручні запитання». Сам Володимир Дергільов не виключає, що це було якесь «замовлення» з боку тих, кому він може заважати.

Деякі з громадських працівників стверджують, що про конфлікт активіста Дергілева і місцевої влади Авдіївки відомо давно. Чоловік нібито часто задавав на адресу керівництва міста «незручні» питання щодо будівництва проблемного газопроводу, непрацюючих в місті свердловин і корупційних схем.

«Володимира я знаю особисто, ми знайомі ще з часів Майдану, це людина, яка відстоював національні прапори в Авдіївці в 2014 році, – каже активіст Антон Воронов. – Знаю, що йому вже неодноразово погрожували словесно, але те, що сталося – це вже повне беззаконня».

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: