fbpx
Сьогодні
16:27 22 Лип 2018

Ловіть Персеїди та загадуйте бажання: в Україні триває активна фаза метеоритного потоку

Не прогавте можливість побачити одне з найкрасивіших і найвідоміших явищ нічного неба Північної півкулі — метеорний потік Персеїди!

Персеїди є чи не найбільш динамічним, стабільним та чисельним метеорним потоком, що досягає свого максимуму щороку у серпні. Розпочинається все дійство зазвичай з 17 липня і закінчується 24 серпня. Впродовж піку кількість метеорів, що згорають в атмосфері, може досягати в середньому чисельності від 80 до 120 за годину, пише Street Аstronomy.

У 2018 році пікове значення кількості метеорів за годину, що може побачити людина на темному незасвіченому вогнями небі та радіанті, що в ідеальних умовах знаходиться прямо над головою спостерігача, становить 60-80 метеорів за годину.

У 2018 за деякими прогнозами фактичний пік метеорного дощу Персеїди очікується між 23:00 12 серпня та 11:00 13 серпня, тобто усю ніч.

Для спостереження Персеїд не потрібні ніякі астрономічні прилади, тому насолодитися нічним видовищем може будь-хто. Мінімальні вимоги до спостерігача — обрати найменш штучно освітлене місце з якнайбільшим оглядом неба та виділити на спостереження кілька годин свого часу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: