fbpx
Сьогодні
20:31 16 Лип 2018

Путін заявив, що Росія збереже транзит газу через Україну

Президент Росії Владімір Путін запевнив американського президента, що Росія збереже транзит російського газу через Україну після будівництва газопроводу "Північний потік – 2".

Про це він заявив на спільній прес-конференції з американським президентом Дональдом Трампом у Гельсінкі, передає УП.

Путін зазначив, що під час зустрічі Трамп "висловлював занепокоєння з приводу можливого зникнення транзиту через Україну".

"Я запевнив президента, що Росія готова зберегти цей транзит. Більш того – ми готові продовжити транзитний контракт, який завершується наступного року у випадку врегулювання спору між господарюючими суб'єктами в Стокгольському арбітражному суді", – заявив Путін.

Трамп, коментуючи будівництво російського газопроводу, зазначив, що обговорював цю тему раніше із Ангелою Меркель "у доволі жорстких тонах". "Я не впевнений, що це в найкращих інтересах Німеччини, але це їхнє рішення", – сказав Трамп.

Американський президент заявив, що США будуть конкурувати з РФ на європейському газовому ринку.

"Я вважаю, що ми будемо конкурувати… І ми будемо конкурувати успішно, хоча в них (в РФ – Ред.) є деякі переваги", – заявив Трамп.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: