fbpx
Сьогодні
15:41 13 Лип 2018

У Сенцова мало шансів вижити, в кращому випадку він лишиться інвалідом, - лікар

Шанси вижити у бранця Кремля Олега Сенцова мізерні, а навіть якщо він виживе – він отримає інвалідність.

Про це розповів лікар-анестезіолог університетської клініки "Хадасса" Володимир Бродський у сюжеті проекту Крим.Реалії.

Бродський працює у одній із найбільших клінік Ізраїлю та є лікарем зі значним досвідом.

Він розповів, що життєдіяльність організму Сенцова у колонії підтримують за допомогою поживних сумішей, які вводять ін'єкційно, що може призвести до смерті через помилку з дозуванням.

"Підйом температури, кілька годин і це – все. Антибіотиків, які мають змінюватися раз на 3-4 дні, у нього, звичайно, там немає", – каже Бродський.

За його словами, навіть у найкращих клініках, де у такий спосіб підтримують життя пацієнтів, лікарі можуть зробити летальну для людини помилку. А рівень медицини у російській колонії значно контрастує із нормальними медичними закладами.

Проте, навіть якщо Сенцову вдасться вийти із колонії і він припине голодування, то лишиться з інвалідністю.

"Якщо він залишиться живим – то Сенцов інвалід на все подальше життя. Це треба твердо і ясно розуміти. Якщо він лишиться живий, що дуже малоімовірно. Я не бачу перспективи для нього", – каже Бродський.

За словами лікаря, навіть вивести Сенцова з Росії – це вже проблема. Оскільки він не переживе дороги ні літаком, ні потягом з півночі Росії.

Український режисер тримає голодування 61-й день, яке розпочав 14 травня із вимогою звільнити 64 українських політв'язня. За останнім повідомленням сестри Сенцова Наталії Каплан, український режисер виснажений, але не припиняє голодування.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: