fbpx
Сьогодні
Фото 14:59 10 Лип 2018

У Слов'янську скандальний перевізник відмовив у пільговому проїзді матері загиблого Героя

Слов'янський перевізник МП «Фортуна» відмовив у пільговому проїзді матері загиблого героя Романа Напрягло.

Про це Олена Напрягло повідомила на своїй сторінці у Фейсбук, пише slaviansk.today.

«Сьогодні, о 09:20 10.07.2018 відмовились везти з зупинки Бульварна. Казали пільги батькам загиблих військовослужбовців скасували» — написала мати Героя.

Відмовив водій маршруту номер 22, перевізника МП «Фортуна».

Був порушений пункт 4 статті 14 закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». Саме він надає батькам військовослужбовців, які загинули, право безоплатного проїзду всіма видами міського пасажирського транспорту загального користування.

Роман Дмитрович Напрягло («Ріо») народився 14 лютого 1997 року у місті Слов'янськ Донецької області. Боєць «Легіону Свободи», матрос, гранатометник 1-го відділення 1-го взводу десантно-штурмової роти 1-го батальйону 36-ї окремої бригади морської піхоти. Загинув 26 лютого опівдні в районі селища Пікузи від снайперського пострілу, рятуючи життя бойового товариша.

2012 року закінчив місцеву школу №7, після чого вступив до Слов'янського авіаційно-технічного училища, у якому навчався на конструктора електротехніки.

Роман Напрягло

Роман Напрягло

Ще до війни був активним учасником патріотичних вуличних акцій. Під час окупації Словянська ‒ без огляду на загрозу життю ‒ малював на стінах та парканах синьо-жовті прапори. Влітку взявся за волонтерство, а згодом ‒ їздив на фронт у якості добровольця «Карпатської Січі».

У 2015-му став членом організації «Слов'янська Січ», а згодом вступив до лав ВГО «Сокіл».

Влітку 2016 року Роман підписав контракт із ЗСУ та 27 липня вирушив до свого підрозділу.

Загинув 26 лютого опівдні в районі селища Пікузи Волноваського району Донецької області від снайперського пострілу. Роман кинувся на допомогу пораненому в живіт товаришу та потрапив під наступний постріл, куля увійшла йому в шию. Помер у швидкій — дорогою до лікарні.

Романа було поховано 28 лютого на Північному кладовищі Слов'янська. У нього залишились батьки та сестра.

Нагадаємо, що це вже другий інцидент за останні дні. 1 липня водій автобусу почав вимагати від пасажира вийти. Після словесної суперечки та відмови пільговика покинути транспортний засіб, водій накинувся на нього. Почав душити та лаятись. Після цього випадку громадські активісти звертали увагу влади на критичну ситуацію з пільговим проїздом у Слов'янську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: