fbpx
Сьогодні
15:49 09 Лип 2018

Українські політики мають відмовитися від ультраправої ідеології, - Волкер

Політичні лідери в Україні повинні відмовитися від ультраправої ідеології та не підтримувати радикальних угрупувань.

Про це розповів спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю телеканалу OstWest.

"Що стосується ультраправих груп і ультраправої ідеології – це присутнє в Україні, і дуже важливо, щоб лідери політичного мейнстріму відмовилися від цього", – зазначив спецпредставник.

За його словами, Україна зараз в праві мати сильну національну самосвідомість, патріотизм і активне суспільство.

"Але екстремальні погляди, фашизм, расизм не повинні мати місце. Мені здається, важливо цим проявам чинити опір. На щастя, це всього лише невелика меншість, що не має впливу на державну політику і не впливає на те, в якому напрямку розвивається Україна", – сказав він.

Та додав, що важливо, аби самі лідери України теж засуджували ультраправі рухи.

Нагадаємо, в кінці червня в Києві, біля станції метро "Академмістечко", представники ультраправої організації "Немезида" напали на табір ромів.

Раніше в результаті нападу на табір ромів у Львові чотири людини отримали ножові поранення, один потерпілий загинув. За напад затримали 8 осіб, з них 7 – учні львівських шкіл, ще один – 20-річний організатор.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: