fbpx
Сьогодні
14:03 06 Лип 2018

У Єгипті знайшли величезний і таємничий саркофаг

Під час розкопок на території сучасної Олександрії з-під фундаменту старого будинку витягли величезний саркофаг із чорного граніту. 

Про це пише Daily Mail.

У провінції Олександрія під час розкопок фундаменту старого будинку було знайдено два загадкові артефакти: 30-тонний саркофаг із чорного граніту, а поруч – гігантську голову статуї з білого алебастру, яка, можливо, зображала поховану людину.

Обстеження саркофага показало, що він виготовлений з чорного граніту: його висота становить 185 см, довжина – 265 см, а ширина – 165 см.

Айман Ешмаві, керівник відділу єгипетських старожитностей, сказав, що гробниця була виявлена ​​на глибині 5 метрів. Він також зазначив, що між кришкою і тілом саркофага є шар розчину, що вказує на його герметичність.

На даний момент це найбільший саркофаг, коли-небудь знайдений в Олександрії, і фахівці відносять його до епохи правління династії Птолемеїв.

Витяганням знахідок займалися не археологи, а сили безпеки і служби місцевої влади. Оскільки тут процвітає чорна археологія – місцеві жителі часто розривають фундаменти в пошуках старожитностей.

Знайшли саркофаг з граніту Знайшли саркофаг з граніту

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: