fbpx
Сьогодні
18:31 04 Лип 2018

Вибори у Туреччині: стала відома дата інавгурації Ердогана

Фото Reuters

Інавгурація президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана відбудеться наступного понеділка, 9 липня.

Про це повідомляє Hurriyet.

Ердоган 9 липня о 16:00 за місцевим часом складе присягу в парламенті і остаточно завершить перехід Туреччини до президентської республіки.

Після цього в президентському палаці в Анкарі відбудеться прийом, де Ердоган зробить свою першу заяву перед представниками дипломатичних місій, депутатам та відомими діячі бізнесу, культури та спорту, а також представниками преси.

ПІсля виступу президент Туреччини має оголосити склад свого кабінету.

Згідно з внесеними поправками до Конституції, посаду прем'єр-міністра буде скасовано. Президент вибере власний кабінет і очолюватиме його засідання, а також зможе сформувати та регулювати міністерства та звільняти державних службовців без згоди парламенту.

У середу в офіційній пресі були опубліковані законодавчі зміни до усіх законів з 1924 року – відразу після заснування Турецької Республіки Мустафи Кемаля Ататюрка – до 2017 року, якими замінюються всі згадки про прем'єр-міністра та кабінет міністрів на президента та офіс президента.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: