fbpx
Сьогодні
16:04 04 Лип 2018

Новий рекорд: китайська провінція Цинхай більше тижня працювала лише на енергії сонця, вітру і води

Протягом дев'яти днів китайська провінція Цинхай працювала лише на енергії виробленій сонячними, вітровими та гідроелектростанціями.

Як зазначає представник Державної електромережної корпорації у провінції Цинхай Сюй Южуй, за ці дні за рахунок відновлюваних джерел енергії в регіоні було вироблено 1,76 млрд кВт-год електроенергії, передає focus.ua.

«Ми прожили дев'ять днів з нульовими емісіями з енергетичних підприємств, – пояснив він. – Отримана за цей час електроенергія еквівалентна кількості електрики, яка виробляється при спалюванні 800 тис. тонн вугілля».

У 2016 році Китай обігнав США і вийшов на перше місце в світі за обсягами виробництва альтернативної енергії. Перехід на альтернативні та відновлювальні джерела енергії став одним із найважливіших інструментів боротьби з забрудненням повітря в країні.

До 2030 року КНР планує скоротити обсяг емісії вуглекислого газу на виробництво одиниці ВВП на 60% порівняно з показниками 2005 року. За планом, альтернативні джерела енергії до 2020 року забезпечуватимуть 15% енергоспоживання в КНР до 2030 – 20%.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: