fbpx
Сьогодні
16:11 02 Лип 2018

ГПУ приготувала підозру двом депутатам Держдуми РФ за фінансування "ЛДНР"

Генеральна прокуратура України склала підозру для деяких депутатів парламенту Росії.

Про це повідомляє прес-центр ГПУ.

Досудовим розслідуванням установлено, що два депутата державної Думи Російської Федерації, у березні – червні 2014 року вступили до групи допомоги "ЛНР" та "ДНР", яку організував російський політик Володимир Жириновський.

Зокрема туди також увійшли деякі регіональні представники Ліберально-демократичної партії Росії.

Вказані депутати парламенту Росії уклали відповідну угоду щодо матеріального забезпечення "ДНР", а також забезпечили надання учасникам цієї організації приміщення на території Москви для представницької діяльності.

Також за рахунок зібраних коштів зазначені депутати під керівництвом Жириновського упродовж 2014–2017 років здійснили постачання представникам злочинних формувань 6 транспортних засобів російського виробництва.

Окремі з яких використовувалися під час бойових дій, зокрема на території Донецького аеропорту.

"За цими фактами злочинної діяльності складені повідомлення про підозру двом депутатам Державної Думи Російської Федерації у вчиненні ними злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму)", – йдеться у повідомленні.

Інкриміновані депутатам Державної Думи Російської Федерації кримінальні правопорушення передбачають можливість їх заочного засудження в Україні на строк від 10 до 12 років позбавлення волі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: