fbpx
Сьогодні
22:27 18 Чер 2018

Громадський транспорт: будівництво метро у Дніпрі прискорилося в 11 разів

На станції метро «Театральна» в Дніпрі розпочалися повномасштабні роботи по бурінню «ствола» для підняття зайвого грунту.

Про це передає Наше місто.

Турецька компанія «Limak» прискорює будівництво в 11 разів.

метро у Дніпрі

6 червня в Дніпро прибув представник турецької компанії Limak, яка займається будівництвом дніпровського метро, Мустафа Толга Єргін. Разом із заступником міського голови Дніпра, Михайлом Лисенко, ознайомилися з ходом будівництва метрополітену і термінами виконання робіт.

Спеціальна машина бурить грунт і створює отвір, через яке будуть вилучати весь непотрібний грунт з початком будівництво станцій і тунелів.

Як розповів Михайло Лисенко, відпрацьований грунт використовують на сміттєвих полігонах Дніпра, для пересипання сміття.

"12 ствол метро. Ведеться будівництво, для того щоб піднімати грунт зі станцій. Стовбури будуть будуватися по всьому проспекту Яворницького. Робота ведеться планомірно і я не хочу нічого наврочити", – заявив заступник мера Дніпра Михайло Лисенко.

Якщо порівняти з «радянським методом», то стовбури, які будує турецька компанія Limak, збільшили ширину споруди в 2.5 рази. Таким чином швидкість підйому землі збільшується в 11 разів.

метро у Дніпрі

Точна глибина стовбура – 45 метрів. Нижче, будуть розташовані тільки тунелі для рухомого складу метрополітену.

За словами Михайла Лисенка, він дуже задоволений підрядником і його роботою.

"Ніколи не бачив, щоб робочі просто так курили, дивилися довго в телефони або сиділи на землі. Боюся наврочити, але роботою задоволений№, – підкреслив заступник мера Дніпра.

метро у Дніпрі

– Будівництво по Новоавстрійскому методу вимагає підготовки, але ми йдемо в термін. Для підготовки стовбура забили 2800 метрів паль і зміцнили «стволи» бетоном. З одного стовбура піднімемо як мінімум 5 тисяч кубічних метрів землі, – каже представник турецької компанії.

З вересня, на станції «Театральна», розпочнеться проходка тунелів метро і Мустафа Толга Єргін сподівається, що до кінця 2018 року компанія «Limak» зможе продемонструвати результати проходки тунелів.

Проект будівництва метро в Дніпрі пережив значні зміни.

Всі «радянські методи» компанія Limak замінила на свої напрацювання, які виправдовують себе. Компанія будувала метро в Албанії, Грузії, Македонії, Єгипті, Кувейті, Туреччині. Всі проекти – вдалі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: