fbpx
Сьогодні
22:03 18 Чер 2018

"Дорога додому": в Україні стартує соціальний проект про дітей-сиріт

Соціальний проект "Дорога додому" матиме на меті допомогти дітям із дитячих будинків опинитися в люблячих сім'ях.

Про це повідомляє UATV.

Ведуча та авторка програми, відома акторка Римма Зюбіна розповідає, що у неї давно була мрія створити програму про дітей, які живуть у дитбудинках. Адже колись вона хотіла всиновити дитину, але не вистачило сміливості.

"Я перечитала багато інформації і зіткнулася із тим, що на всіх сайтах я бачу лише фотокартку дитини, дуже часто – неякісну та застарілу. Мені як усиновителю не вистачало інформації і, на мій погляд, це було несправедливо щодо дітей, вони повинні виростати в сім'ях. Так виникла ідея створити програму, яка б розповідала та показувала більше про діток-сиріт", – поділилась Римма.

За її словами, ідея програми – це візитівка про кожну окрему дитину, її історія. Героями є діти різного віку.

"Ми їздимо по дитячих будинках, входимо з дітьми в контакт, спілкуємося, адаптуємо їх до камери, зйомок. Щоб дитина виглядала природно, такою, як вона є в житті. Всі малі діти – милі, гарні, але я в такому захваті від дітей, яким по 12-16 років – вони повноцінні, вже дорослі, зі своїми вподобаннями, смаками. Є хлопчик-філософ, який усе прочитав – від Ніцше до Гайдеггера", – розповідає ведуча.

Римма розповідає, що одного героя програми "Дорога додому" уже всиновила сім'я із Канади.

"Для мене немає обмежень – за кордон всиновлюють дитину чи ні, головне – щоб діти росли у сім'ях, де їх люблять", – каже авторка програми.

Програма "Дорога додому" виходитиме на телеканалі UA.TV російською мовою щопонеділка. А невдовзі проект переглядатиметься також українською, англійською та арабською мовами.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: