fbpx
Сьогодні
10:00 15 Чер 2018

38 країн закликали Генсека ООН обговорити політв'язнів з Путіним

38 країн світу направили листа генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррішу з проханням обговорити питання українських політв'язнів з президентом Росії Володимиром Путіним під час їхньої зустрічі протягом ЧС-2018.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

Зазначається, що серед країн, які підписали лист значаться: США, Франція, Велика Британія, низка країн ЄС, Австралія, Канада, Грузія, Туреччина та Молдова.

Держави закликали генсека порушити тему ув'язнених в Росії українців під час запланованих на наступний тиждень переговорів з Путіним.

"Ми вітаємо залучення ООН до цих питань та заохочуємо подальші кроки щодо тяжкої долі незаконно утримуваних", – зазначається в листі.

Посол України в ООН Володимир Єльченко передав Гутеррішу листа разом зі списком з десятків "бранців Кремля", серед яких Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Станіслав Клих та Микола Карпюк.

Нагадаємо, 14 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії та анексованому Криму за політичними статтями. Сенцов, зокрема, вимагає звільнити 64 українських політв'язня.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: