fbpx
Сьогодні
21:46 04 Чер 2018

На Одещині запрацює унікальне підприємство з переробки горіху і виготовлення медово-горіхових продуктів

Повний комплекс машин з доопрацювання горіха і фасування меду і медово-горіхових паст з'явиться в приміщеннях покинутих цехів занедбаного сокового заводу в Одеській області.

Про це розповів технолог кооперативу «Горіх Причорномор'я» Максим Перепелиця, пише Промисловий портал.

Зараз сюди завозять обладнання: вже встановили дві машини для миття продукції, які вдосконалять під специфіку роботи з горіхом і шипшиною.

За словами Перепелиці, в цих цехах за допомогою спеціальних машин горіх очищатимуть від околоплідника, колотимуть, а потім закладатимуть в сушарку періодичної дії, яку будуть монтувати першою. Її потужність складе 5 т горіхів на добу. Їх будуть закладати партіями по 150-200 кг і сушити при температурі 25-30°С. Таким чином, кожній партії буде потрібно близько 12 годин. За словами технолога, якщо температуру підвищити хоча б до 33–34°С, почне виділятися горіхове масло, яке окисляє горіх і надає йому гіркоти.

Потім встановлять сушарку безперервної дії, в яку можна буде довантажувати горіх і вивантажувати в міру висихання. Всього планується встановити три сушарки загальною потужністю 15 т/добу.

Для зберігання горіхи будуть знезаражувати озоном.

Також буде змонтовано лінію для фасування меду і медово-горіхових і медово-фундукових паст, які будуть тут проводитися.

Найближчим часом підприємство планує впровадити стандарти GlobalGAP, а також сформувати штат з 20–30 співробітників.

За словами представників кооперативу, їх підприємство з доопрацювання горіха і виготовлення медово-горіхових продуктів буде єдиним подібним в Україні. Тому його потужності заздалегідь передбачені не тільки на врожай, зібраний у кооперативі, а й на надання послуг з доопрацювання, сушки та зберігання горіха інших виробників з південних областей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: