fbpx
Сьогодні
16:55 01 Чер 2018

В ООН закликали Україну захистити нацменшини та кажуть про "атмосферу безкарності"

В офісі верховного комісара ООН з прав людини розкритикували Україну за бездіяльність у захисті ЛГБТ та національних меншин.

Відповідну заяву зробила речниця офісу Ліз Троссель.

"Ми закликаємо владу України негайно вжити заходи на захист меншин, зокрема – ромської громади та ЛГБТ активістів – у відповідь на низку випадків насильства та розпалювання ненависті, свідками яких ми стали протягом останніх тижнів", – сказала вона.

За її словами, за останні випадки нападів на ЛГБТ та нацменшини ніхто не поніс відповідальності.

"Відсутність відповідальності за напади на меншини та виселення ромів у попередні роки створили атмосферу безкарності. Ми закликаємо уряд продемонструвати нульову терпимість до таких діянь", – закликали в ООН.

Крім того, на думку ООН, винними у останніх погромах є ультраправі угрупування, яких вони називають екстремістами .

"Ми закликаємо уряд звернути увагу на діяльність екстремістських ультраправих угруповань по всій країні. У низці випадків вони взяли на себе відповідальність за нещодавні напади та погрози на адресу ромів, ЛГБТІ людей та активістів/ок, що виступають за гендерну рівність. Необхідні негайні заходи з боку держави, щоб запобігти подальшому насильству проти меншин в Україні", – кажуть в ООН.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: