fbpx
Сьогодні
17:27 01 Чер 2018

У найбільшому морському порту України відкрили новий зерновий термінал

Фото port-yuzhny

У морському торговому порту Южний відкрили перший пусковий комплекс зернового терміналу Cargill і MV Cargo.

Про це передає Інтерфакс-Україна.

"Цей термінал не тільки найбільший інвестиційний проект країни за останні два роки – це ще й зразок державно-приватного партнерства. Держава в особі Міністерства інфраструктури, взяла на себе зобов'язання провести днопоглиблення, без якого сюди б не зайшло жодне судно", – заявив співвласник і генеральний директор порту ТІС Андрій Ставніцер.

Крім того, він зазначив, що у повному обсязі проект запрацює вже восени поточного року.

В свою чергу, президент України Петро Порошенко заявив, що проект "збільшить конкурентоспроможність української аграрної сфери, зробить ще більш привабливими інвестиції в Україну в будь-якій сфері – в портову інфраструктуру, машинобудування, суднобудування".

Крім того, новий термінал дозволить Україні відновити свій статус транзитної держави, підвищити конкурентоспроможність ряду інших галузей, підкреслив Порошенко.

Зерновий термінал Cargill і MV Cargo у порту Южний має проектну потужність 5 млн тонн зернових на рік. Обсяг інвестицій в його будівництво оцінюється в $150 млн. Передбачається, що до кінця цього року зерновий термінал Cargill і MV Cargo може перевалити 1 млн тонн.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: