fbpx
Сьогодні
14:48 01 Чер 2018

Парламент Нідерландів визнав Росію винною у катастрофі Boeing MH17

Представники палати парламенту країни одноголосно проголосували за це рішення.

Про це повідомляє голландське видання NOS.nl.

Таке рішення депутати прийняли у ході дебатів, що відбулися за участю міністра закордонних справ Стефа Блоку.

Зазначається, що позицію Нідерландів та Австралії з МН17 підтримали не тільки коаліційні, але і опозиційні депутати. Зокрема Тьєррі Боде, лідер партії "Форум за демократію", яка стає на бік Росії по цілій низці питань і є ворожою до Євросоюзу.

Проте, незважаючи на одностайність під час виступів, парламенту не вдалося зафіксувати єдину позицію документально, оскільки від цього відмовилися "Форум за демократію і права "Партія свободи (PVV).

Всі політичні групи палати представників також хотіли знати, чому Бельгія і Малайзія, громадяни яких теж стали жертвами катастрофи, не підтримали рішення Нідерландів та Австралії.

У той же час кілька опозиційних партій вважають, що необхідно притягнути до відповідальності Україну, оскільки вона не закрила свій повітряний простір в зоні проведення бойових дій.

У свою чергу міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок заявив, що на сьогодні немає доказів, достатніх для притягнення до відповідальності України і закликав дочекатися подальших висновків Спільної слідчої групи.

Він додав, що "не виключає відповідальності України" в майбутньому.

Нагадаємо, 24 травня, Спільна слідча група (Joint Investigation Team – JIT) повідомила, що рейс MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines на Донбасі у 2014 році збили з "Бука" російської 53 бригади, яка дислокується в місті Курськ. Визнати свою провину у катастрофі лайнера Росію закликали багато держав світу, а також країни блоку НАТО.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: