fbpx
Сьогодні
17:19 27 Тра 2018

Заява дипломата: українська мова стає брендом

Фото radiosvoboda.org

Делегат від України до Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Демид Майорников вважає, що українська мова активно розвивається і стає брендом.

"В Україні відбувається багато позитивних змін, у тому числі і в мовному питанні. З часом українська мова матиме більше охоплення. Це лише питання часу. Я дізнаюся, що мої друзі з Херсона та інших регіонів більше говорять українською. Українська мова стала таким собі трендом – і це чудово. Так збіглося, що свідомість людей і використання української мови – вони десь перетинаються. Розвиток держави від цього теж залежить. Люди, які говорили російською, а потім перейшли на українську – вони свідоміші. І їх стає все більше", – цитує Майорникова Радіо Свобода.

Він родом з Алчевська на Луганщині. На українську мову перейшов у 2012-мі – після закінчення школи. Іще володіє англійською, французькою, португальською, іспанською, італійською і німецькою.

"Мені казали "Не говори українською, тобі не личить". Я користувався нею, але це асоціювалося з чимось негативним. Це не проблема мови, це результат пропаганди. Вона створила таке уявлення про все українське. Говорили, що ось зараз приїдуть "западенці" і будуть вас змушувати говорити українською мовою. І що найгірше, в це досі деякі вірять", – пояснює він.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: