fbpx
Сьогодні
14:28 27 Тра 2018

В Росії повідомили про домовленість з Туреччиною про будівництво газогону в ЄС

Російський енергетичний монополіст "Газпром" домовився з урядом Туреччини про прокладання газогону від узбережжя Чорного моря до кордону Туреччини з ЄС.

Про це повідомили в прес-службі "Газпрому".

"Підписання документів дозволяє перейти до практичних кроків з реалізації проекту. Будівництво сухопутної ділянки здійснюватиме спільна проектна компанія TurkAkim Gaz Tasima A.S.", – йдеться у повідомленні компанії.

Сторони підписали протокол про прокладання сухопутної ділянки газопроводу "Турецький потік" 26 травня. Газогін призначено для енергопостачання Південної і Південно-Східної Європи.

Також повідомляється про врегулювання арбітражного спору дочірньої компанії "Газпром експорт" з турецькою корпорацією Botas. Конфлікт виник навколо умов поставок російського газу турецьким споживачам. Суперечливі моменти вдалося вирішити в позасудовому порядку.

30 квітня "Газпром" повідомив про завершення прокладання морської ділянки першої нитки газогону, призначеної для турецького ринку.

Потужність кожної нитки – 15,75 мільярда кубічних метрів на рік. Будівництво морської ділянки газогону почалося 7 травня 2017 року. Другу нитку "Турецького потоку" планують завершити в 2019 році.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: