fbpx
Сьогодні
20:30 24 Тра 2018

РПЦ планує скликати альтернативний Собор, - УПЦ КП

Речник Української православної церкви Київського патріархату Євстратій (Зоря) заявив, що у Москві готують альтернативний Собор задля підриву авторитету Константинополя.

Спікера УПЦ КП цитує портал RISU.

"Москва готувала і продовжує готувати "контрнаступ" на авторитет Константинополя. Для цього у Москві має бути скликаний "альтернативний Собор", який би оголосив себе "справді Всеправославним", а Московського патріарха наділив би авторитетом першості", – сказав він.

Він додав, що має "всі підстави говорити про реальність цього плану".

За його словами, РПЦ вже проводила подібні заходи з метою показати, що у Константинополі не можуть зібрати глав Церков, а Москва нібито може. Однак такий план не спрацював. Така "сепаратистська" акція відбувалася на минулорічному святкуванні 100-ліття відновлення Патріаршества в РПЦ.

"Насправді це був лише привід зібрати глав Церков і провести ніби "генеральну репетицію", показати, що Фанар не зміг зібрати всіх на Крит, а Москва – може, тому вона – реальний центр тяжіння для Світового Православ'я", – сказав Євстратій.

Однак делегація з Константинополя та представництво Афін не брали участь у російському заході.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: