fbpx
Сьогодні
15:42 15 Тра 2018

Тимчук розповів про "дерибан" Росією підприємств ВПК в Криму

Росія взялася за оборонні підприємства в окупованому Криму через незадовільні результати виробничих роботи.

Про це у Facebook пише координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук.

За інформацією ІС, в кінці квітня цього року була проведена виїзна колегія при уряді РФ з метою формування плану розвитку суднобудівної сфери на півострові до 2030 року, а також визначення шляхів його виконання.

Передумовами для проведення даної колегії стало невдоволення російського уряду обсягами завантаження кримських судноверфей замовленнями.

Наразі верфі завантажені тільки на 30% від виробничих можливостей через невизначеність прав власності, санкції, логістичні проблеми і дефіцит електроенергії.

"За наявною інформацією, основною темою, яка вже обговорювалася на закритій частині колегії, було вирішення питання про перерозподіл сфер впливу і встановлення контролю з боку російських структур над провідними суднобудівними підприємствами анексованого Криму", – пише він.

Зокрема, було вирішено, що більшість оборонних підприємств в Криму до кінця 2018 року повинні остаточно набути "федеральний статус" зі збереженням державної форми власності.

В першу чергу це стосується: "13-го і 91-го судноремонтних заводів ЧФ", "771-го ремонтного заводу засобів зв'язку ЧФ", суднобудівних заводів "Море", "Севморзавод", центрального конструкторського бюро "Чорноморець", "Севастопольського авіаційного підприємства ", колишнього торпедного заводу" Гидроприбор ";

З метою зменшення навантаження на федеральний бюджет щодо витрат на розвиток підприємств уряд РФ планує впровадити на півострові механізм державно-приватної власності.

При цьому, більшість із зазначених підприємств пройде процедуру корпоратизації з передачею частини акцій російським "кураторам".

Було вирішено, що за цією схемою контроль над Феодосійським суднобудівним заводом "Море" встановить ВАТ "Концерн Калашников" після 2020 року, коли закінчиться термін операційної оренди даного підприємства з боку ВАТ "Ленінградський суднобудівний завод" Пелла ".

Керченський завод "Затока" остаточно перейде у власність групи компаній "Ак Барс".

Колишній торпедний завод "Гідроприбор" увійде до складу холдингу "Технодінаміка" і концерну "Морське підводне озброєння – Гидроприбор".

"Севморзавод", "13-й і 91-й судноремонтні заводи" увійдуть до складу АТ "Об'єднана Суднобудівний корпорація", а "Севастопольське авіаційне підприємство" – до складу ВАТ "Вертольоти Росії".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: