fbpx
Сьогодні
12:23 12 Тра 2018

Вважався визнаним фахівцем: головний інспектор МАГАТЕ з питань Ірану подав у відставку

Фото azertag.az

Головний інспектор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) з питань ядерного потенціалу Ірану Теро Варьйоранта подав у відставку.

Про це повідомив представник організації, пише DW.

Причину відставки експерта представник МАГАТЕ не назвав. При цьому він зазначив, що організація продовжить "з високим професіоналізмом" виконувати свою роботу.

Варьйоранта був заступником гендиректора МАГАТЕ і очолював департамент ядерної безпеки. Тимчасово виконуючим його обов'язки призначено Массімо Апара – фахівця з ядерної енергетики, що працює в департаменті ядерної безпеки з 1997 року і з березня 2016 року тимчасово очолював відділення, що займається атомною програмою Ірану, йдеться в заяві на сайті МАГАТЕ.

Колишній головний інспектор МАГАТЕ вважався визнаним фахівцем і повідомлення про його відставку стало несподіваним, відзначають інформагентства. Кілька днів тому президент США Дональд Трамп підписав меморандум про вихід Вашингтона з угоди щодо іранської ядерної програми, учасниками якої залишилися Росія, Китай, Німеччина, Великобританія і Франція.

8 травня президент США Дональд Трамп заявив про вихід з угоди щодо ядерної програми Ірану і анонсував нові санкції проти іранського режиму.

Франція, Велика Британія і Німеччина заявили, що "шкодують" про рішення Трампа.

Президент Ірану Хасан Рухані заявив, що Тегеран готовий найближчим часом почати збагачення урану в промислових масштабах.

Історична угода щодо іранської ядерної програми від 2015 року передбачала зняття частини санкцій з Ірану в обмін на обмеження його можливостей по збагаченню та зберіганню ядерних матеріалів.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: