fbpx
Сьогодні
Відео 16:31 11 Тра 2018

Boston Dynamics навчила бігати людиноподібного робота Atlas

Компанія Boston Dynamics навчила людиноподібного робота Atlas самостійному бігу, який рухається доволі схоже на живу людину.

Відео з демонстрацією своїх успіхів компанія виклала на Youtube.

На відео видно, як робот вже вміє цілком природно бігати, перестрибувати через перешкоди та тримати координацію.

Раніше Boston Dynamics показали як Atlas вміє робить сальто. Перед там компанія презентувала оновлену версію іншого робота — SpotMini, який отримав плавнішими рухи та яскраво жовті захисні панелі.

  • Boston Dynamics заснував у 1992 році фахівець з робототехніки Марк Райберт. До складу компанії ввійшла група інженерів MIT (Массачусетський технологічний інститут). У грудні 2013 року її придбала Google Inc., яка пізніше змінила назву на Alphabet.
  • Улітку 2017-го компанію придбав японський концерн SoftBank. Одним із замовників Boston Dynamics була оборонно-дослідницька компанія DARPA.
  • Про компанію заговорили завдяки одразу декільком розробленим нею роботам. Ще у 2005 році її інженери створили чотириногого робота BigDog — далекого пращура SpotMini, що був здатний переносити до 150 кілограмів вантажу зі швидкістю до 6,4 кілометра на годину, й долати ухил до 35 градусів.
  • Увагу також привернув схожий на людину Atlas. Він міг пересуватися перетятою місцевістю на двох ногах і брати "руками" вантажі.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: