fbpx
Сьогодні
21:56 08 Тра 2018

Обшуки в КПУ: у Симоненка вилучили пістолет

Фото СБУ

СБУ вилучила у голови забороненої в Україні Компартії Петра Симоненка пістолет та агітаційні матеріали, спрямовані на насильницьку зміну влади.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Обшуки у громадянина України Петра Симоненка проведені у рамках кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 та ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Симоненко

Під час слідчих дій разом із агітаційними матеріалами, спрямованими на насильницьку зміну й повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, також вилучено предмети, схожі на пістолет АПС з глушником та 120 патронів до нього.

Нагадаємо, Служба безпеки України провела обшуки у керівників Комуністичної партії в Києві та Київській області, під час яких виявлено агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму.

В Україні заборонені діяльність Комуністичної партії, а також все, що з нею пов'язане – включаючи публічне використання радянської символіки.

Згідно з законами, ухваленими Верховною Радою України, заборонена радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб і визнаються борцями за незалежність України УПА та інші організації. Ці закони було ухвалено народними депутатами на ранковому засіданні Верховної Ради 9 квітня 2015 р. більшістю голосів, 5 травня їх підписав президент України Петро Порошенко, а 21 травня закон набув чинності. 1 жовтня Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) ухвалив рішення про припинення діяльності оновленої Комуністичної партії України та Комуністичної партії робітників і селян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: