fbpx
Сьогодні
14:41 08 Тра 2018

Комуністи готували по всій Україні мітинги за повалення державного ладу, - СБУ

СБУ провела обшуки у керівників забороненої "Комуністичної партії України", та з'ясували, що вони готували акції протесту за інструкціями росіян.

Про це повідомляє прес-центр СБУ у Facebook.

"Слідчі СБУ здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення дій з метою захоплення державної влади та державної зради, тобто за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 та ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України, – йдеться у повідомленні.

У ході розслідування правоохоронці встановили механізм організації за дорученням російських кураторів проплачених акцій протесту для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні.

Ціллю цих акцій була насильницька зміна й повалення конституційного ладу та захоплення влади.

Слідством також отримано інформацію про причетність до антидержавної діяльності представників Комуністичної партії України.

Співробітники спецслужбу провели низку санкціонованих обшуків у Києві та області, зокрема за місцями проживання керівників компартії.

"Під час слідчих дій правоохоронці виявили агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму, що планувалися для публічного поширення 9-го травня, щоб спровокувати силові сутички між активістами", – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: