fbpx
Сьогодні
20:33 04 Тра 2018

Затримання бразильського бойовика Лусваргі: СБУ розповіла про подальші дії

В СБУ розповіли про подальші дії щодо бойовика "Л/ДНР", бразильця Рафаеля Маркуса Лусваргі, переданого спецслужбі активістами Національних дружин і С14.

За словами речниці СБУ Олени Гітлянської, з бойовиком будуть проводитися слідчі дії.

"Зараз він знаходиться у нас, з ним буде проводитися робота, слідчі дії. Ми будемо діяти виключно в рамках чинного законодавства і будемо ухвалювати рішення щодо подальших дій", – цитує Гітлянську Інтерфакс-Україна.

У відповідь на питання активістів, чому СБУ не реагує на те, що бойовик "спокійно прогулюється по центру Києва", незважаючи на винесений українським судом вирок у вигляді позбавлення волі на 13 років, Гітлянська зазначила, що претензії на адресу СБУ в даному випадку недоречні.

Вона нагадала, що 18 серпня 2017 року Апеляційний суд Києва задовольнив апеляційні скарги захисника в інтересах Лусваргі і його самого, скасувавши вирок суду першої інстанції, який засудив іноземця до 13 років позбавлення волі.

"Всі юридичні дії щодо цієї людини зараз здійснює суд", – додала вона.

4 травня, група активістів захопила у Києві бразильського найманця проросійської терористичної організації "Л/ДНР"  Лусваргі, який, перебуваючи під слідством за тяжкі злочини, продовжував залишатися на свободі.

Найманець ховався у Свято-Покровському монастирі УПЦ Московського патріархату, а зловили його, коли він намагався дістатися до посольства Бразилії.

Бойовик був затриманий СБУ ще у 2016 році.  Під час суду його визнали винним у створенні терористичної організації і непередбачених законом збройних формувань і призначили покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна .

Втім, після цього Апеляційний суд Києва скасував рішення першої інстанції через порушення підсудності (його справу мав розглядати інший суд). Отже, Лусваргі відпустили на свободу під "особисте зобов'язання".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: