fbpx
Сьогодні
18:11 04 Тра 2018

Представники С14 захопили бразильського найманця "Д/ЛНР", який ховався у монастирі УПЦ МП

У п'ятницю, 4 травня, група активістів захопила у Києві бразильського найманця проросійської терористичної організації "Д/ЛНР" Рафаеля Маркеса Лусваргі, який, перебуваючи під слідством за тяжкі злочини, продовжував залишатися на свободі.

Про це розповів у себе у Facebook Євген Карась, опублікувавши відповідні фото і відео.

За його словами, найманець ховався у Свято-Покровському монастирі УПЦ Московського патріархату, а зловили його, коли він намагався дістатися до посольства Бразилії.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=172445223465490&id=100021000394552

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=172427366800609&id=100021000394552

Зазначимо, що Лусваргі був одним з "символів" окупаційних сил РФ на Донбасі, за допомогою якого російські пропагандисти намагалися переконати своїх громадян, що терористів "Д/ЛНР" нібито підтримують у всьому світі.

Через деякий час він повернувся до Бразилії, однак СБУ заманила його хитрістю назад в Україну, після чого затримала.

При огляді його особистих речей правоохоронці виявили іноземний паспорт, військовий квиток терористичної організації "ДНР", наказ за підписом ватажка терористів Гіркина про нагородження медаллю за "бойові заслуги" і ноутбук, на якому було інтернет-листування з представниками терористичних угруповань.

Під час суду його визнали винним у створенні терористичної організації і непередбачених законом збройних формувань і призначили покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна .

Втім, після цього Апеляційний суд Києва скасував рішення першої інстанції через порушення підсудності (його справу мав розглядати інший суд).

Крім того, Лусваргі відпустили на свободу під "особисте зобов'язання".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: