fbpx
Сьогодні
11:40 30 Кві 2018

"Найгірша у світі професія": екс-модератор Facebook розповіла про жахи роботи

Фото Reuters

Колишня робітниця Facebook, яка побажала залишитися невідомою, розповіла про важкі та погані моменти у роботі модераторів контенту соцмережі.

У короткому інтерв'ю для BBC модератор Facebook розповіла про труднощі своєї роботи.

Коли ви натискаєте в Facebook на кнопку Reported content ("Небажаний контент") саме до цих людей надходить той матеріал, на який ви поскаржилися.

До "небажаного контенту" сьогодні відносять матеріали (зображення, відео, аудіо та тексти), що містять насильство, дитячу порнографію, пропаганду наркотиків і азартних ігор, а також шпигунські і вірусні програми.

Саме ці матеріали доводиться дивитися, читати і слухати модераторам платформ на зразок Facebook.

На переконання жінки, яка деякий час працювала модератором у соцмережі, модерація контенту – це одна з ключових завдань в компанії Facebook і одна з найгірших, яка тільки можлива.

"Кожен день ти бачиш речі, які шокують тебе, які травмують твою психіку. Ти бачиш обезголовлення, дитячу порнографію, насильство над тваринами, тероризм, кров. Ти перетворюєшся на машину з рукою на кнопці "так" або "ні", – каже Лора (ім'я жінки автори матеріалу замінили).

На питання журналіста, який контент Лора може назвати найжахливішим за весь час її роботи, колишній модератор відповіла, що це дитяча порнографія.

За словами жінки, їй доводилося переглядати відео, на якому було зображено згвалтування 6-місячної дитини.

За словами Лори, за час її роботи їй часто снилися страшні сни.

Вона розповіла про один такий сні, в якому одні люди безпричинно стрибали з даху, а інші, замість того, щоб допомогти їм, робили фотографії закривавлених трупів і знімали відео.

Лора стверджує, що компанія ніяк не захищала співробітників від негативного впливу їх роботи, хоча співробітники скаржилися майже кожен день.

Керівництво самої компанії запевняє, що Facebook забезпечує психологічну допомогу всім своїм модераторам 24 години на добу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: