fbpx
Сьогодні
17:05 30 Кві 2018

Еко-рішення: у Сінгапурі з'явився перший магазин, який відмовився від пластикової упаковки

Один з магазинів у Сінгапурі вирішив перестати використовувати пластикову упаковку. Тепер покупці повинні приносити контейнери для покупок з собою, і продавці будуть упаковувати продукти у них.

Таким чином, на думку власників магазину, кількість упаковки з цього згубного для навколишнього середовища матеріалу, зменшиться в рази.

Крім того, товари в магазині будуть зберігається в ящиках для багаторазового використання, що теж зменшить кількість відходів самої торгової точки.

До того ж економлячи на упаковці дозволить магазину знизити ціни на свої товари, зробивши їх більш привабливими для споживачів.

У минулому році в Сінгапурі щодня викидалося в середньому 420 тон пластикових пакетів. Це приблизно 2640 пакетів, які кидають кожні три секунди.

Хоча пластикові пакети – це навіть не найгірша проблема забруднення екології в Сінгапурі. У минулому році в цій країні було вироблено 800 000 тон пластикових відходів. Більшість з відходів були спочатку пакувальним матеріалом, і тільки шість відсотків з цієї кількості було перероблено.

Всі ці гнітючі цифри змусили власників одного з сінгапурських магазинів поглянути на проблему з пластиковими відходами під іншим кутом. І змінити свій бізнес в більш екологічну сторону: тепер в приміщенні магазину встановлено контейнери, в яких перебуватимуть продукти харчування і миючі засоби для дому. Покупці самі зможуть наповнити принесену з собою тару або попросити зробити це продавців. Також в самому магазині можна буде придбати багаторазові контейнери з перероблених матеріалів.

Першими продуктами, які будуть продаватися без упаковки стануть, звичайно ж сипучі і сухі товари, а також, як уже говорилося – миючі засоби. Незабаром до них приєднуватися сезонні овочі і фрукти.
Магазин відкриється вже в перший тиждень травня, в планах власників, відкрити в найближчому майбутньому і інтернет-магазин. Правда, зараз вони знаходяться в пошуку рішення, як реалізувати цю ідею, щоб також не використовуючи упаковку для продуктів.

У Сінгапурі – це буде перший магазин, який вироблятиме нульові відходи. І забезпечить за рахунок відмови від упаковки більш низькі ціни своїх товарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: