fbpx
Сьогодні
16:09 23 Кві 2018

Еко-рішення: до 2050 року 173 країни зменшать викиди у судноплавній галузі на 50%

До 2050 року 173 країни світу погодилися скоротити викиди у судноплавній галузі щонайменше на 50%, порівняно з рівнем 2008 року.

Більшість погодилася на історичну угоду на зустрічі з Міжнародною морською організацією, яка є спеціалізованою установою ООН, після тижня переговорів у Лондоні, передає FacePla.

Угода, підписана 13 квітня, сала важливим кроком у боротьбі з глобальним потеплінням і зобов'язує скорочувати викиди, відповідно до поставлених у Парижі цілей.

За даними Світового Банку, судноплавство – шосте за величиною джерело викидів парникових газів – залишається єдиною галуззю не включеною в угоду про клімат у Парижі у 2015 році.

«Судноплавство не потрапило до Паризької угоди, оскільки кожна країна представила індивідуальний план скорочення власних викидів, в той час як моря обійшли увагою, – зазначають у СБ. – Судна зазвичай спалюють важку паливну нафту, один з найдешевших, але й найтоксичніших викопних видів палива – за відсутності контролю до 2050 року на цю галузь припадатиме 15% глобальних викидів вуглецю, що у п'ять разів більше, ніж сьогодні».

Навколо скорочення викидів у судноплавній промисловості розгорілася гаряча дискусія. Одними з найпалкіших прихильників контролю за викидами були представники островів Тихого океану, де в результаті підвищення рівня моря частина землі вже пішла під воду і тенденція зберігатиметься, як очікується, у найближчі десятиліття.

Деякі учасники перешкоджали прийняттю угоди. Нафтові країни, включаючи Саудівську Аравію, висловили стурбованість у зв'язку з негативним впливом прийнятих заходів на бізнес з постачання палива, а Канада, Аргентина, Росія, Індія, Бразилія, Іран і Філіппіни заявили, що обговорювані методи і цілі можуть негативно вплинути на глобальну торгівлю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: