fbpx
Сьогодні
21:30 28 Кві 2018

Необхідно зменшити негатив та збільшити раціональних дискусій у медіа, - експерт

Фото facebook.com/zurc.ua

Наші ЗМІ залишаються засобом політичної боротьби. Нам треба думати, як відійти від цього – зменшити негатив та збільшити раціональних дискусій.

Про це розповів програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський на Східноукраїнському форумі громадських ініціатив «III Форум десятиліття: громадянське суспільство в країні, що трансформується», який 24-26 квітня пройшов у Харкові, передає «Рубрика».

Експерт розповів про дослідження «Медіаспоживання та оцінка суспільно-політичних процесів в Україні мешканцями східних областей», яке було проведено ГО «Детектор медіа», згідно якого відзначив засилля політики і негативу у ЗМІ, та одночасно запит на соціалку, мотиваційний, пізнавальний контент.

Також Вадим Міський розповів про явище «проксі медіа» – ЗМІ, які фінансуються Росією з метою розколу України (Страна.UA, News One). Вони свідомо маніпулюють, дезінформують людей.

На думку експерта, при підготовці матеріалів не можна емоціями підміняти аргументи, обов'язковим є баланс думок, розмежування фактів від оцінок, коментарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: