fbpx
Сьогодні
11:26 24 Кві 2018

Громадянському суспільству потрібно мобілізуватися у передвиборчий рік, - Бекешкіна

Громадянському суспільству України потрібно формувати порядок денний виборчий дискусій.

На цьому наголосила відомий соціолог, директор фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна на Східноукраїнському форумі громадських ініціатив «III Форум десятиліття: громадянське суспільство в країні, що трансформується», який 24-26 квітня проходить у Харкові, передає кореспондент "Рубрики".

«Не допрацьовує теж саме громадянське суспільство. Воно не може об'єднуватися, щоб далі добивати і добиватися своїх цілей», – підкреслила експерт, говорячи про відкат після революційний подій 2014 року.

При цьому, на думку Бекешкіної, відмінність Євромайдану 2014 року від Помаранчевої революції полягає у тому, що громадянське суспільство не розслабилося після його завершення.

«Представники громадянського суспільства у Верховній раді, які зараз є – це позитивно. Я б назвала їх «десантом». Але війни виграє організована армія, а не десант», – зауважила експерт.

Тому, на думку соціолога, громадянському суспільству треба мобілізуватися і використати цей передвиборчий рік максимально.

«Потрібно делегувати у місцеву владу громадських активістів, їх підтримувати. А громадянському суспільству йти у владу і йти у народ, щоб мати підтримку», – підкреслила соціолог.

Також Бекешкіна зазначила, що громадським організаціям до Майдану теж не довіряли. Зараз довіра істотно зросла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: