fbpx
Сьогодні
19:03 27 Кві 2018

ІІІ Форум десятиліття: "Громадський пояс Донбасу" поділився досвідом коаліційної роботи

24-26 квітня в Харкові пройшов Східноукраїнський форум громадських ініціатив «ІІІ Форум десятиліття: громадянське суспільство в країні, що трансформується».

Захід проводився проектом «Громадський пояс Донбасу», який реалізує Західноукраїнський ресурсний центр за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Коаліцію громадських організацій, що працюють у Донецькій та Луганській областях, «Громадський пояс Донбасу» було утворено у 2016 році.

Громадська організація «Нова Дружківка» виконує зараз адміністративні функції і є координатор коаліції «Громадський пояс Донбасу», – розповів її представник Денис Миронов.

Також активіст розповів, що наразі майже затверджений в остаточній версії Стратегічний план  коаліції на наступні три роки.

«Головним напрямком є підвищення громадської активності в наших містах та регіоні у цілому», – зазначив він.

«Ми пропонуємо громадським організаціям та ініціативам послуги на базі наших Ресурсних центрів. Це безкоштовна допомога у реєстрації громадських організацій, проектній діяльності, конференц-сервіс. Також ми опосередковано шукаємо ініціативи, активістів, які завтра зможуть посилити вплив громадянського суспільства на порядок денний у нашому регіоні», – розповів Денис Миронов.

На думку громадського діяча, Донецька і Луганська області – це регіон, який вже знає, що таке війна, що таке переселенці, що таке патерналізм у його крайніх проявах. Тому цей регіон найбільше потребує активних громадян.

«Сподіваємося, що наша діяльність стане поштовхом стати та бути громадським активістом, долучитися до громадського сектору, змінювати не тільки Схід, а всю Україну у подальшому», – підкреслив він.

Оксана Очкурова, переселенка і лідерка громадської організації «Центр Спільного розвитку «Дієва громада» (м. Старобільськ Луганської області), що також входить до «Громадського поясу Донбасу», відзначила, що девізом коаліції було обрано слова: «Мрій. Дій. Змінюй».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: