fbpx
Сьогодні
18:05 24 Кві 2018

Заява: Ягланд піде з посади, якщо не впорається з Росією

Фото Council of Europe

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що піде з посади, якщо не забезпечить дієвих заходів щодо Росії через несплату нею внесків до бюджету РЄ.

Про це Ягланд заявив під час сесії "питань і відповідей" в сесійній залі ПАРЄ, повідомляє Укрінформ.

"Якщо я не вживу заходів, я не лишуся на своєму місці", – заявив Ягланд, говорячи про те, що через два роки після несплати будь-яким членом РЄ фінансових внесків її може бути виключено з організації.

За його словами, рішення щодо Росії, якщо вона не почне платити до бюджету Ради Європи, буде прийнято Комітетом міністрів РЄ в кінці 2019 року.

Відповідаючи на запитання, він також підтвердив, що лишається прихильником повернення Росії до організації, а перспектива виключення РФ з Ради Європи його "жахає".

Але при цьому на запитання з приводу того, що Росія прийняла рішення, що національні суди мають право скасовувати рішення ЄСПЛ, він вказав, що це може бути причиною для виключення з організації і це стосується всіх, не лише РФ.

"Я вже говорив, що ставити юрисдикцію національних органів вище ЄСПЛ означає, що держава більше не може бути членом нашої організації", – заявив генсек РЄ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: