fbpx
Сьогодні
22:30 24 Кві 2018

Росіяни не просто створюють фейки, вони розвивають наративи, які роз’єднують суспільство, - Климпуш-Цинцадзе

Росіяни не просто створюють фейки в інформаційному просторі, вони розвивають наративи, які спрямовані пересварити населення між собою, роз'єднати суспільство, дискредитувати країни.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на Східноукраїнському форумі громадських ініціатив "III Форум десятиліття: громадянське суспільство в країні, що трансформується", який 24-26 квітня проходить у Харкові, передає Рубрика.

«Демократії не можуть тотально контролювати інформацію і не можуть протипоставити пропагандистський щит. Демократія вразлива тим, що повинна представити дві точки зору. Росія дуже користується цим», – відзначила вона.

Климпуш-Цинцадзе  розповіла, що ми разом з нашим прагненням вийти на європейські стандарти також потрапляємо в цю пастку, наприклад, коли заборонили російські соціальні мережі.

«Нам треба було довго пояснювати нашим європейським партнерам, що це загроза національній небезпеці, а не тому, що ми не демократи. І тільки після того, як Cambridge Analitica з'ясували, що особисту інформацію користувачів Facebook використовували у своїх цілях, країни Заходу задумалися, що потрібно на подібне реагувати», – зазначила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: