fbpx
Сьогодні
12:32 22 Кві 2018

Протидія Росії: США хочуть залишити авіаносець в Середземному морі

Фото defensenews.com

США хочуть залишити в Середземному морі авіаносець USS Harry S. Truman, який імовірно брав участь в ударах по Сирії, повідомляє Defense News з посиланням на джерела в Пентагоні.

Видання зазначає, що рішення залишити авіаносець в Середземному морі пов'язано зі зростаючою активністю Росії в регіоні.

За словами співрозмовників видання, це рішення відповідає новій військовій доктрині США, в якій головним пріоритетом зазначено "стратегічне суперництво між державами", а не протидія тероризму.

Остаточне рішення про те, щоб залишити авіаносну ударне угруповання на чолі з USS Harry S. Truman, ще не прийнято. Зараз американська сторона обговорює, чи піде авіаносець до Суецького каналу або залишиться для "боротьби з викликами з боку Росії і Китаю".

Видання також зазначає, що американський авіаносець в Середземному морі може послужити попередженням президенту президенту Сирії Башару Асаду про те, що будь-яке подальше використання хімічної зброї проти цивільного населення в Сирії буде супроводжуватися новими ударами.

Крім того, в разі якщо США залишать військовий корабель в Середземному морі, це може порушити принцип ротації авіаносців в Близькосхідному регіоні, який закріплений з часів операції Буря в пустелі 1991 року.

Нагадаємо, в ніч на 14 квітня президент США Дональд Трамп віддав наказ збройним силам завдати точкових ударів по об'єктах, які виробляють хімічну зброю в Сирії. До операції також приєдналися Франція і Велика Британія.

Всього було випущено 105 одиниць зброї проти трьох цілей.

Це стало відповіддю на хімічну атаку в Думі, в результаті якої загинули щонайменше 70 осіб, ще близько 500 отримали отруєння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: