fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 11:35 22 Кві 2018

Мирослава Гонгадзе розповіла, чому США підтримують Україну

Україну хочуть бачити успішною.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю для "Рубрика" заявила шеф-редактор української служби "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе.

"Сьогодні, насправді, м'яч на полі України. Тому що готовність допомагати і підтримувати Україну не є безкінечною. І від України хочуть, щоб вона показала результат роботи. Всі розуміють, що йде війна, що це дуже складно, але країна повинна продемонструвати ефективність свого урядування. На жаль, цього на даному етапі не відбувається", – зауважила вона.

"Я багато спілкуюся як з урядовцями, так і законодавцями. І можу сказати стовідсотково, що в американському Конгресі існує абсолютна двопартійна підтримка України – як республіканці, так і демократи вважають, що Америці потрібно робити більше для України, постійно пропонується нове і нове законодавство. Цього року, як ми знаємо, лише на систему оборони було виділено 300 млн доларів, ухвалені рішення щодо надання Україні зброї. Новий законопроект запропоновано щодо допомоги Україні в кіберпросторі. Тобто допомога України є багатовекторною. Така ж сама підтримка існує в Держдепартаменті", – розповіла Мирослава Гонгадзе.

Чому саме підтримують Україну? Не лише тому, що це Україна. Великою мірою, бо вона є сусідом Росії. І фокус є на Росії, але оскільки Росія вторглася саме в Україну, Києву йде підтримка у цьому протистоянні. До Революції та війни Україною не так сильно цікавилися. До того – лише під час Помаранчевої революції, потім знову пішов демократичний та економічний регрес, і в Україні розчарувалися. Але українці показали готовність відстоювати свої права, вийшовши на Майдан. Жертви, які Україна понесла, продемонстрували готовність самого суспільства воювати за самоідентифікацію. І цей інтерес до України і підтримка відновилися після Майдану. Знову з'явилася надія.

Мирослава Гонгадзе

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: