fbpx
Сьогодні
13:06 16 Кві 2018

Удар по Сирії: жодна ракета коаліції не була збита

Фото АР

Європейське командування Збройних сил Сполучених Штатів Америки (EUCOM) повідомило, що жодна зі 105 ракет, випущених військами США, Великої Британії та Франції по об'єктах з виробництва хімічних речовин у Сирії, не була збита силами протиповітряної оборони Росії та Сирії.

Про це йдеться у повідомленні на сайті американського відомства, передає Європейська правда.

"Жодне з об'єднаних літаків чи ракет, що брали участь у цій місії, не були успішно вражені сирійськими силами ППО і немає ознак того, що були розгорнуті російські системи ППО", – йдеться у повідомленні.

Головнокомандувач Збройними силами США в Європі Кертіс Скапаротті повідомив, що сили трьох держав були інтегровані впродовж планування та виконання операції.

"Удари були результатом ретельно організованого плану, який включав виняткову командну роботу EUCOM та CENTCOM, а також їхніх службових активів, як і наших британських та французьких партнерів. Була виявлена велика обережність, щоб гарантувати, що всі цілі були частиною програми із хімічної зброї режиму", – зазначив Скапаротті.

Вранці 14 квітня США, Франція та Велика Британія випустили 105 ракет по трьох військових об'єктах в Сирії під час сьогоднішнього удару. Об'єктами для ударів стали науково-дослідний комплекс в Дамаску, який пов'язують із виробництвом хімічної та біологічної зброї, і дві цілі поблизу міста Хомс.

В РФ пояснили, що не відповіли на авіа удари США та їх союзників, оскільки жодна з випущених крилатих ракет не потрапила в зону відповідальності сил ППО угруповання РФ в Сирії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: