fbpx
Сьогодні
08:51 15 Кві 2018

Резолюція РБ ООН по Сирії: США, Франція і Британія підготували новий проект

Фото Reuters

США, Франція і Велика Британія у Радбезі ООН представили проект нової резолюції щодо розслідування хіматак в Сирії.

Про це повідомляє AFP.

За інформацією агентства, у проекті резолюції Вашингтон, Париж і Лондон закликають до безперешкодного постачання гуманітарної допомоги, забезпечення припинення вогню, та вимагають, щоб Сирія "конструктивно" брала участь у мирних переговорах під керівництвом ООН.

Серед пропозицій, які викликають суперечки, – проведення незалежного розслідування у зв'язку із заявами про атаки за допомогою токсичних газів у Сирії.

Передбачається, що Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) повинна буде протягом 30 днів представити доповідь про те, чи повністю розкрила Сирія її запаси хімічної зброї.

Гуманітарні вимоги у проекті резолюції – це дозвіл медичної евакуації та безперешкодного проїзду гуманітарних конвоїв у всіх районах.

"Переговори щодо резолюції мають розпочатися в понеділок. Але дипломати заявили, що поки не ясно, коли РБ ООН буде голосувати за проект", – пише агентство.

Раніше Росія в Раді безпеки ООН заблокувала проект резолюції США про створення нового механізму розслідування хіматак в Сирії.

Як повідомлялось, Рада Безпеки ООН не ухвалила внесену Росією резолюцію про засудження удару по Сирії силами США, Великобританії і Франції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: